Consells

PARÀSITS EXTERNS

GUERRA TOTAL ALS PARÀSITS EXTERNS

Puces, paparres i mosquits poden transmetre nombroses malalties i produir reaccions al·lèrgiques. Moltes d'aquestes malalties es poden transmetre a les persones.

Si es vol acabar amb una plaga de puces, a més d'eliminar-les del nostre gat o gos, és fonamental atacar les puces que hi ha a l'ambient perquè representen

                                   UN 95% DEL TOTAL!!

Sembla increïble, però només 5 de cada 100 puces es troben en estat adult, picant a la nostra mascota, la resta estan a l'entorn (catifes, butaques, jardins, etc.) en forma d'ous (50%), larves (35%) i pupes (10%).

PER CADA 5 PUCES EN L'ANIMAL, N'HI HA 95 DESENVOLUPANT-SE A LA LLAR

1. PUCES: És molt important utilitzar productes que tinguin un període llarg d'activitat (pipetes, esprais, pastilles) i que a més de puces adultes, matin les formes immadures.

2. PAPARRES: Poden transmetre babesiosi, ehrlichiosis i malaltia de Lyme, entre d'altres. Aquestes malalties són zoonosis, és dir, poden contagiar-se a les persones.

3. ÀCARS: Els àcars produeixen la sarna. Hi ha diversos tipus de sarna, més o menys greus, segons l'espècie que la produeixi.

4. MOSQUITS: La malaltia del cuc del cor (dirofiliriosis) i la Leishmaniosis, que poden afectar les persones, són transmeses per la picada de diverses espècies de mosquits. Per controlar-les, el millor que es pot fer és utilitzar repel·lents d'insectes de llarga durada (collars, pipetes, esprais, etc.).