CANVI D'ESTACIÓ I MUDA DEL PÈL

13/10/2016

La muda del pèl és una condició normal en molts mamífers. Es tracta d’un procés necessari per a l’adaptació a les condicions climatològiques, sobretot abans de la domesticació.

La muda de pèl és menys marcada i més duradora en els animals que habiten a l’interior de les cases durant llargs períodes de temps degut a que en el seu entorn domèstic han trobat fàcilment mètodes alternatius per a obtenir escalfor. En canvi, les mascotes que viuen pràcticament sempre a l’exterior tenen uns períodes més marcats de muda de pèl en els traspassos d’estació, sobretot a la tardor i primavera. Tot i així el pelatge dels animals és molt variable segons la raça.

En aquests moments la pell i el pèl de l’animal estan en plena activitat de manera que és imprescindible dedicar més cures que mai: l’ús diari del raspall és imprescindible i la utilització de productes adequats per a la seva nutrició i neteja és clau per a mantenir el pelatge sa i fort, a punt per a l’arribada de l’hivern.

4 consells bàsics:

  • Raspallar-los dos cops al dia durant la temporada de muda és una de les millors maneres de retirar l’excés de pèl abans de que s’escampi per tota la casa.
  • És important escollir el raspall i pinta adequats segons el tipus de pèl.
  • Raspallar de manera suau, amb passades curtes i en la direcció al creixement.
  • Els banys faciliten la retirada de pèl mort però no n’hem d’abusar ja que banys freqüents poden ressecar-los la pell i provocar una major caiguda de pèl.

També hem de tenir en compte que amb la fred baixen les defenses i les nostres mascotes queden més exposades a tota classe de bactèries, virus i paràsits oportunistes. Es poden desenvolupar malalties quan ens semblava que l’animal estava perfectament sa. Per evitar aquestes sorpreses doncs us recomanem que feu controls rutinaris al veterinari per a poder prendre les mesures de control oportunes en cas necessari.

 

Per a qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Clínica Veterinària Banyoles.

972 57 48 05