ELS PETARDS

08/06/2016

La nit de Sant Joan, per a molts animals de companyia no és una nit de festa….

La ansietat que els hi provoca el so dels petards pot arribar a fer que es descontrolin i es facin mal o destrossin coses com portes, finestres, matalassos i demés. Per intentar disminuir al màxim aquesta ansietat, és important que aquests dies deixem a l'animal a dintre a casa, amb les portes i les finestres tancades (ja que intenten escapar), i en una habitació segura, on no puguin fer-se mal ni fer malbé res.

Si l’animal és molt ansiós o ja sabem d’altres anys que es posa molt histèric llavors podem recórrer a la medicació. Hi ha tranquil·litzants o ansiolítics, però sempre se’ls han d’administrar sota prescripció veterinària perquè cada cas és diferent. Per exemple en cadellets o en animals vells o cardiòpates no es recomana, de fet estaria contraindicat. Recomanem administrar-li la medicació abans que l’animal entri en estat d’ansietat. Hi ha varis medicaments al mercat, incloent un nou producte d’aquest any amb un nou pla d’acció. Consulta’ns sobre el tema i t'explicarem quins medicaments són els més adequats per al teu animal segons l'edat i el grau d'estrès.

Com hem d’actuar les persones per ajudar-los?

  • Ens hem de mantenir tranquils al seu costat perquè vegi que està acompanyat.
  • No l’hem d’agafar a coll ni fer-li carícies excessives, ja que poden interpretar que el seu estat d’ansietat és una bona acció.
  • No li hem de donar importància als sorolls del petards i hem de fer-li veure que continuem serens i amb la mateixa conducta que sempre.
  • No hem de castigar la conducta de por de l’animal ni renyar-lo si es fa pipi o caca a casa.
  • Hem de respectar el seu “amagatall” i que aquest sigui el màxim d’aïllat i confortable.

 

Bona revetlla a tothom!!