22/11/2016

LA IMPORTÀNCIA DE LA HIGIENE BUCAL EN LES NOSTRES MASCOTES

És important inspeccionar amb certa freqüència la boca de les nostres mascotes.Una boca sana no hauria de fer pudor, les dents haurien d’estar netes i sense taques grogues o marrons, i les genives haurien de ser de color rosat cobrint completament l’arrel

Si la teva mascota presenta mal alè pot ser un símptoma d’un problema de salut i especialment que pateixi problemes dentals. Normalment la boca conté bacteris, però si creixen molt ràpid, tendeixen a formar la “placa”; si aquesta placa no es tracta  l’animal pot desenvolupar mal alè, genives envermellides i inflamades, pèrdua de dents, dificultat per mastegar... i un cop els bacteris proliferen, aquests poden accedir a la sang a través de les genives inflamades i provocar una greu infecció en òrgans tant importants com el cor, ronyons, pulmons, fetge i sistema nerviós central. Si s'observa algun d'aquests símptomes, és important assistir al veterinari perquè li faci un examen detallat. Potser l'únic que necessitarà és una simple neteja dental.

Com prevenir i actuar?

  • Inspeccionant amb certa freqüència la boca de les nostres mascotes.
  • Realitzant reconeixements periòdics de salut dental al veterinari.
  • Aplicant bones pràctiques d’higiene a casa: raspallat rutinari de dents, donar premis específics (algunes joguines, galetes, ossos i pinsos especials) per a que roseguin i mantinguin la boca neta.
  • Obtenir una bona salut física, ja que ajuda a la prevenció de possibles infeccions. S’aconsegueix la bona salut mitjançant una alimentació adequada i exercici físic.

 

Des de la Clínica Veterinària Banyoles t’ho posem fàcil.

Durant aquest mes de Desembre i fins al 31 de Gener fem un descompte del 40% per a la realització d’un reconeixement de salut dental i un 25% de descompte per a la intervenció d’una neteja de boca completa amb sedació de l'animal.

Truca al 972 57 48 05 i sol·licita una cita

Per a qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Clínica Veterinària Banyoles.