LA IMPORTÀNCIA DE LA HIGIENE BUCAL EN LES NOSTRES MASCOTES

22/11/2016

És important inspeccionar amb certa freqüència la boca de les nostres mascotes.Una boca sana no hauria de fer pudor, les dents haurien d’estar netes i sense taques grogues o marrons, i les genives haurien de ser de color rosat cobrint completament l’arrel

Si la teva mascota presenta mal alè pot ser un símptoma d’un problema de salut i especialment que pateixi problemes dentals. Normalment la boca conté bacteris, però si creixen molt ràpid, tendeixen a formar la “placa”; si aquesta placa no es tracta  l’animal pot desenvolupar mal alè, genives envermellides i inflamades, pèrdua de dents, dificultat per mastegar... i un cop els bacteris proliferen, aquests poden accedir a la sang a través de les genives inflamades i provocar una greu infecció en òrgans tant importants com el cor, ronyons, pulmons, fetge i sistema nerviós central. Si s'observa algun d'aquests símptomes, és important assistir al veterinari perquè li faci un examen detallat. Potser l'únic que necessitarà és una simple neteja dental.

Com prevenir i actuar?

  • Inspeccionant amb certa freqüència la boca de les nostres mascotes.
  • Realitzant reconeixements periòdics de salut dental al veterinari.
  • Aplicant bones pràctiques d’higiene a casa: raspallat rutinari de dents, donar premis específics (algunes joguines, galetes, ossos i pinsos especials) per a que roseguin i mantinguin la boca neta.
  • Obtenir una bona salut física, ja que ajuda a la prevenció de possibles infeccions. S’aconsegueix la bona salut mitjançant una alimentació adequada i exercici físic.

 

Des de la Clínica Veterinària Banyoles t’ho posem fàcil.

Durant aquest mes de Desembre i fins al 31 de Gener fem un descompte del 40% per a la realització d’un reconeixement de salut dental i un 25% de descompte per a la intervenció d’una neteja de boca completa amb sedació de l'animal.

Truca al 972 57 48 05 i sol·licita una cita

Per a qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Clínica Veterinària Banyoles.