NOU PRODUCTE, EL SILEO

26/06/2017

El Sileo és un gel verd translúcid que s’administra via bucal. Està composat per 0,1mg/ml de hidroclorur de dexmedetomidina i s’utilitza per alleugerir de la por i ansietat aguda associats amb el soroll en gossos.

Contraindicacions: no s’ha d’administrar Sileo a un gos amb insuficiència renal, hepàtica i cardíaca ni a aquells animals hipersensibles a la substància activa o algun dels seus excipients.

 

L’espècie de destí és únicament el gos.

 

Posologia i via d’administració: s’administra via bucal entre la galta i la geniva del gos. Per a saber la dosis consulta-ho al veterinari ja que hi ha una taula de dosificació segons el pes de l’animal. No s’ha de superar la dosis recomanada.

 

Instruccions per a una correcta administració:

- Portar guants al manipular el medicament.

- Es posa entre la galta i la geniva i s’ha d’evitar donar menjar o premis durant els 15 minuts posteriors a l’administració ja que aquest gel bucal perd eficàcia si s’ingereix.

- La primera dosis s’ha d’administrar de seguida que el gos presenti els primers signes d’ansietat o quan es detecti un estímul com un tro, etc. els quals desencadenen ansietat o por a l’animal. Els signes típics d’ansietat i por inclouen panteix, tremolor, caminar d’un costat a l’altre, buscar la companyia humana (mantenir-se al costat, amagar-se darrera, reclamar atenció amb la pota…), amagar-se sota mobles o a sales fosques, intentar escapar, quedar-se molt quiet, rebutjar menjar/premis, incontinència urinària/fecal, salivació, etc.

- Es pot tornar a administrar el producte un cop passades 2 hores de la primera administració i es pot administrar fins a 5 vegades durant l’episodi.

 

Precaucions especials de conservació:

- Mantenir fora de l’accés a nens.

- Recol·locar el caputxó després del seu ús.

- Tornar a col·locar la xeringa a l’embalatge immediatament després de cada ús per a garantir la seguretat infantil i per a protegir el medicament de la llum.

 

Període de validesa un cop oberta la xeringa: 2 setmanes.

 

En animals extremadament nerviosos, excitats o agitats, la resposta al fàrmac pot ser menor.

No s’ha estudiat la seguretat de l’administració de Sileo a cadells de menys de 16 setmanes i adults de més de 17 anys d’edat.

 

El seu ús no està recomanat durant la gestació i la lactància.

 

Per a qualsevol dubte estem a la vostra disposició.

Clínica Veterinària Banyoles.

972 57 48 05

https://www.facebook.com/Clinica-Veterinaria-Banyoles-/

Informació addicional