
-
Translation
- Afrikaans
- Albanian
- Amharic
- Arabic
- Armenian
- Azerbaijani
- Basque
- Belarusian
- Bengali
- Bosnian
- Bulgarian
- Cebuano
- Chinese (Simplified)
- Chinese (Traditional)
- Corsican
- Croatian
- Czech
- Danish
- Dutch
- English
- Esperanto
- Estonian
- Finnish
- French
- Frisian
- Galician
- Georgian
- German
- Greek
- Gujarati
- Haitian Creole
- Hausa
- Hawaiian
- Hebrew
- Hindi
- Hmong
- Hungarian
- Icelandic
- Igbo
- Indonesian
- Irish
- Italian
- Japanese
- Javanese
- Kannada
- Kazakh
- Khmer
- Korean
- Kurdish
- Kyrgyz
- Lao
- Latin
- Latvian
- Lithuanian
- Luxembourgish
- Macedonian
- Malagasy
- Malay
- Malayalam
- Maltese
- Maori
- Marathi
- Mongolian
- Myanmar (Burmese)
- Nepali
- Norwegian
- Nyanja (Chichewa)
- Pashto
- Persian
- Polish
- Portuguese
- Punjabi
- Romanian
- Russian
- Samoan
- Scots Gaelic
- Serbian
- Sesotho
- Shona
- Sindhi
- Sinhala
- Slovak
- Slovenian
- Somali
- Spanish
- Sundanese
- Swahili
- Swedish
- Tagalog (Filipino)
- Tajik
- Tamil
- Telugu
- Thai
- Turkish
- Ukrainian
- Urdu
- Uzbek
- Vietnamese
- Welsh
- Xhosa
- Yiddish
- Yoruba
- Zulu
QUÈ FER QUAN ARRIBA UN CADELL A CASA:
08/04/2018
Us donem alguns consells per quan arribi el cadell que estarà amb vosaltres varis anys un cop ja l’heu escollit.
- Quan adquiriu el vostre cadell demaneu-li al criador que us doni un drap impregnat de la olor de la camada, d’aquesta manera quan el vostre cadell estigui a casa i passi la seva primera nit sol sentirà l’olor de la seva mare i germans de la camada.
- Col·loqueu una ampolla ben tancada que contingui aigua calenta, embolicada amb un drap perquè l’escalfor que desprengui s’assembli a la dels seus germans. També va bé tenir algun peluix de la mida del cadell i un rellotge de corda ja que el seu so rítmic del “tic tac” també els ajuda a calmar-se durant la nit i així s’acostuma a estar sol.
- És convenient que rebeu al cadell durant la llum del dia perquè s’adapti amb més facilitat i no de nit ja que quedarà sol i a la foscor molt ràpid.
- Preparar un llit confortable que pugui aïllar el cadell del fred i de superfícies dures ja que ambdós factors ocasionen estrés a l’animal i així també evitem malalties i la formació prematura de durícies a les àrees on hi ha les superfícies òssies.
- La mida del llit depèn del tamany i raça del cadell.
- La zona on faci els pipis i caques (paper absorbent o diaris) ha d’estar ben separat de la zona on hi tingui l’aliment i l’aigua.
- Els plats per administrar l’aliment han de ser de material llis (acer inoxidable o plàstic) de fàcil neteja per evitar que s’acumulin residus que posteriorment podrien provocar infeccions a la pell de la zona dels llavis-boca i també gastrointestinals, fins i tot orelles en els cadells d’orelles pendolants. En aquest últim cas de gossos amb orelles grans i pendolants recomanem plats alts de boca petita per evitar que les orelles tinguin contacte amb l’aliment i/o aigua.
- Pel que fa a les joguines són interessants les que tenen alguns forats per introduir premis i així l’animal s’entreté intentant treure els premis de l’interior. També són interessants les joguines sòlides amb protuberàncies que són molt útils quan fan la muda de les dents temporals a permanents. Aquestes joguines se’ls hi sol donar quan estan sols ja que d’aquesta manera evitarem l’avorriment i a llarg termini les malalties com l’ansietat per separació. Aquesta malaltia provoca destructivitat, vocalitzacions excessives, conductes auto lesives, etc.
Per a qualsevol dubte ens podeu trobar a:
Clínica Veterinària Banyoles.
972 57 48 05