QUÈ FER QUAN ARRIBA UN CADELL A CASA:

08/04/2018

Us donem alguns consells per quan arribi el cadell que estarà amb vosaltres varis anys un cop ja l’heu escollit.

  • Quan adquiriu el vostre cadell demaneu-li al criador que us doni un drap impregnat de la olor de la camada, d’aquesta manera quan el vostre cadell estigui a casa i passi la seva primera nit sol sentirà l’olor de la seva mare i germans de la camada.
  • Col·loqueu una ampolla ben tancada que contingui aigua calenta, embolicada amb un drap perquè l’escalfor que desprengui s’assembli a la dels seus germans. També va bé tenir algun peluix de la mida del cadell i un rellotge de corda ja que el seu so rítmic del “tic tac” també els ajuda a calmar-se durant la nit i així s’acostuma a estar sol.
  • És convenient que rebeu al cadell durant la llum del dia perquè s’adapti amb més facilitat i no de nit ja que quedarà sol i a la foscor molt ràpid.
  • Preparar un llit confortable que pugui aïllar el cadell del fred i de superfícies dures ja que ambdós factors ocasionen estrés a l’animal i així també evitem malalties i la formació prematura de durícies a les àrees on hi ha les superfícies òssies.
  • La mida del llit depèn del tamany i raça del cadell.
  • La zona on faci els pipis i caques (paper absorbent o diaris) ha d’estar ben separat de la zona on hi tingui l’aliment i l’aigua.
  • Els plats per administrar l’aliment han de ser de material llis (acer inoxidable o plàstic) de fàcil neteja per evitar que s’acumulin residus que posteriorment podrien provocar infeccions a la pell de la zona dels llavis-boca i també gastrointestinals, fins i tot orelles en els cadells d’orelles pendolants. En aquest últim cas de gossos amb orelles grans i pendolants recomanem plats alts de boca petita per evitar que les orelles tinguin contacte amb l’aliment i/o aigua.
  • Pel que fa a les joguines són interessants les que tenen alguns forats per introduir premis i així l’animal s’entreté intentant treure els premis de l’interior. També són interessants les joguines sòlides amb protuberàncies que són molt útils quan fan la muda de les dents temporals a permanents. Aquestes joguines se’ls hi sol donar quan estan sols ja que d’aquesta manera evitarem l’avorriment i a llarg termini les malalties com l’ansietat per separació. Aquesta malaltia provoca destructivitat, vocalitzacions excessives, conductes auto lesives, etc.

 

Per a qualsevol dubte ens podeu trobar a:

Clínica Veterinària Banyoles.

972 57 48 05